Tätä et tiennyt minusta

Aloitin verkkosivujen suunnittelun kesällä 1998 Razorfish Inc.:ssä, Helsinki Suomen toimistossa. Razorfish oli luultavasti ensimmäinen ulkomainen uuden median toimisto, joka rantautui Suomeen. Ja minä olin toinen tyntekijä, jonka he palkkasivat. Ensimmäinen palkattu suunnittelija oli hyvä ystäväni Janne Aaltonen, jonka ansiosta pääsin livahtamaan toimistoon ns. takaoven kautta.

Janne oli ja on edelleen yksi parhaimmista suunnittelijoista Suomessa. Ensimmäisen vuoden aikana Razorfishissa hän opetti minulle kaiken verkkosivustojen suunnittelusta koodin kirjoittamiseen. Työskentelin pitkiä päiviä vakuuttaakseni epäilijöille, että minusta on tähän hommaan. Onnekseni olin nopea oppija!

Olin päättänyt lopettaa päivätyöni ja tulla internet suunnittelijaksi

Olin vakuuttunut, että tämä oli todellinen kutsumusalani – tutkia suurta tuntematonta. Maailma muuttuisi tyystin erilaiseksi. Eläisimme pian kahdessa eri todellisuudessa samanaikaisesti – internetissä ja arkitodellisuudessa.

Minut oli kutsuttu mukaan todistamaan kokonaan uuden maailman syntymistä – suoraan digitaalisen vallankumouksen pyörremyrskyn keskelle. Mutta olin edelleen koeajalla – se sai minut enemmän kuin motivoituneeksi antamaan kaiken mitä kykenin. Halusin pitää uuden unelmatyöni!

Onneksi verkko oli uusi paitsi minulle, myös meille aivan kaikille. Otimme vauvan askelelia oppiaksemme navigoimaan tässä täysin uudessa mediassa – ja niin minulla oli onni selviytyä henkilökohtaisesta kiirastulestani – ja jatkoin pitäen päätäni juuri ja juuri pinnalla Razorfishin neljän kuukauden koeajan.

Vuosi vaihtuu toiseen

Minut ylennettiin nopealla aikataululla ja sain eteeni ensimmäisen oman projektin – peugeot.fi verkkosivuston suunnittelemisen. Olin ylpeä – ja myös sivusto sai loistavia arvosteluja. Pian käsiini päätyi hanke, jonka budjetti oli suurin kaikista suomalaisista verkkoprojekteista – muuttaja.com -portaali.

Kahden vuoden aikana olin tehnyt valtavan harppauksen. Aloitin siitä pisteestä, etten edes tiennyt kuinka käynnistää Mac tietokone, tullakseni nyt maan suurimman verkkoprojektin johtavaksi suunnittelijaksi! Muuttaja.com ei tosin ollut mitenkään seksikäs työ – mutta se oli minulle ainutlaatuinen tilaisuus esitellä taitojani isossa mittakaavassa. Voitimme Vuoden verkkosivusto -palkinnon ja pari kunniamerkintää Grand One -palvelussa.

Y2K: n jälkeen

Uudesta mediasta oli kasvanut valtavaa liiketoimintaa hyvin nopeasti – mutta kuten sanotaan: mikä helposti tulee, se helposti menee. Vuoteen 2001 mennessä tummat pilvet olivat alkaneet ympäröidä meitä kaikkia. Puheet ”dot-com-kuplasta” levisivät kulovalkean tavoin … Olin uupunut työskentelemään jatkuvasti pikkutunneille ja tunsin, että keventäminen saattaisi olla hyvä idea.

Ystäväni Janne oli kokenut burnoutin samana aikana – joten aloimme keskustelemaan. Päätimme lopettaa Razorfishissa ja aloittaa oman yrityksen. Aaltonen & Vuorela perustettiin vielä tuona samaisena vuonna. Iskulauseemme oli: Koolla on merkitystä – olemme pieni yritys.

Pari kuukautta myöhemmin Razorfish Finland jätti konkurssihakemuksen. Janne ja minä tunsimme, ​​että olimme juuri väistäneet luodin! Emme todellakaan kyenneet näkemään sitä ennalta.

Kupla puhkesi ja isosti

Suurimmat pelaajat alkoivat pudota pelistä kuin kärpäset. Aaltosen & Vuorelan kannalta kaaos näyttäytyi mahdollisuutena – olimme joustavia pienen henkilöstön kanssa ja meillä oli pienet kustannukset – asiakkaat ihastuivat tähän!

Janne osoittautui todella hyväksi myyjäksi ja pian olimme ansainneet vakuuttavan asiakaskunnan – Suomi Yhtiöt, Red Bull, Trainers ’House, Elämystaikurit ja monta muuta.

Pystyimme tuomaan ison firman tuloksia asiakkaillemme, hyvin pienellä tiimillä. Olimme nopeita ja tehokkaita. Se oli tuolloin ennenkuulumatonta ja asiakkaamme rakastivat sitä.

Meillä oli lystiä uuden menestyksemme kanssa – ja yrityksemme alkoi kasvaa

Olimme yrittäjinä vasta-​​aloittelijoita, ja todellisuus lävähti silmillemme tylysti. Päivittäisen liiketoiminnan hoitaminen ei varsinaisesti ollut ruusun terälehdillä tanssimista. Aloimme tehdä virheitä, jotka johtavat erimielisyyksiin pienimmistäkin asioista. Meille ei jäänyt muita vaihtoehtoja, kuin lampsia omiin suuntiimme.

Yrityksemme katkeran lopun jälkeen minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin koota itseni ja siirtyä eteenpäin

Halusin kokeilla siipiäni täysin yksin. Hyvällä tuurilla löysin itselleni sellaisen freelance-projektin, joka nosti itsetuntoni ja mieleni uusiin korkeuksiin – olen kirjoittanut tästä ainutlaatuisesta hankkeesta tarkemmin täällä.

Nyt tiedät mistä olen kotoisin. Toivon, että onnistuneet projektini ja asiakkailta saamani palaute puhuvat puolestani.

Suosin leaneja työskentelytapoja, ja minulle tärkeää on jatkuva oppiminen ja kehittyminen. Projektisi koosta riippuen voin työskennellä yhdessä tiimisi kanssa tai freelancerina.

Ota minuun yhteyttä kun tarvitset insiroivan, tyylikkään ja toimivan verkkosivun!

Asiakkaani menestyvät

Olen ollut onnekas, ja saanut työskennellä alan parhaiden osaajien parissa, Suomen palkituimmissa yrityksissä. Olen onnistunut löytämään asiakkaita, joiden intohimon ja sitkeyden ansiosta, menestystä on ollut mahdollista saavuttaa vuodesta toiseen.

FWA

Grand Prix

Ruokangas – 2019

M&M GRAND PRIX

Grand Prix

Fortum Muuttaja portal – 2000

GRAFIA

Yearbook, Digital Media

Habbowood II – 2006

GRAND ONE

Honorable mention – Infodesign

Ruokangas – 2010

FWA

Paras UX

Ruokangas – 2019

Media & Message

Best Customer Service

Fortum Muuttaja portal – 2000

GRAND ONE

Honorable mention – Infodesign

Tripsay – 2009

Appy AWARD

Award for Design Excellence

Scoopshot – 2014

FWA

Paras Copywriting

Ruokangas – 2019

MINDTREK

1st place for Innovation

Ruokangas.com – 2004

GRAND ONE

Honorable mention – Startup

Tripsay – 2009

FWA

Paras Valokuvaus

Ruokangas – 2019

GRAFIA

Yearbook, Digital Media

Million Habbo – 2005

GRAND ONE

Honorable mention – B2C

Tripsay – 2009

“I’ve hired Junnu first time to do our web graphics and user interface design in 2001. Since then I haven’t had a need to look for someone else. The depth of his knowledge is immense and the quality of his work superb all the way from conceptual design to the finest details."

 

Juha Ruokangas

CEO, Ruokangas Guitars

" The core of Junnu’s work is in his ability to think the customer with an exceptionally broad perspective. Through this, he’s able to find functional and sustainable service design solutions. Junnu is a flexible, multi-faceted and intuitive designer, and I can warmly recommend him into most varied projects.”

 

Anu Rautanen

Co-founder, Prominda Revolution

"The quality of his work and breadth of design skills is fantastic, and he’s able to create amazing user experiences—while understanding the priorities and constraints of the business. Junnu is easy and fun to work with, and I look forward to working with Junnu for many years more to come.”

 

Ville Laurikari

CTO, Aivan Innovations

“I have had the pleasure of working with Junnu in various kinds of projects, as collegue and as customer, over the last 10 years. Junnu wants to always thoroughly understand the customers’ mindset and the customer value we are trying to produce to come up with best possible end results – for customers and businesses."

 

Tuomo Sihvola

Co-founder, Oulumo

Valmis aloittamaan projektin kanssani?

Laitetaan merkintä kalenteriin!
Varaa 20min puhelu kanssani